Solak Hydro Plus Lakier LWO-2/18

Lakiery wodorozcieńczalne wielowarstwowe:

- LWO 2/18 - lakier wodorozcieńczalny - wielowarstwowy. Właściwy dobór substancji pomocniczych pozwolił uzyskać transparentność powłoki, co umożliwia otrzymanie jednorodnego i transparentnego filmu, nawet na powierzchniach barwionych na ciemne kolory.
Lakiery przeznaczone są do lakierowania drewnianych, drewnopochodnych elementów znajdujących się wewnątrz pomieszczeń.

Kolor: Bezbarwny

Stopień połysku: Półpołysk

Spełnia normę IKEAR4

Przystosowane są do nanoszenia natryskiem pneumatycznym, hydrodynamicznym i elektrostatycznym. Wymagana jest aplikacja co najmniej dwóch warstw. Trzeba przy tym pamiętać o starannym szlifowaniu międzywarstwowym przy użyciu drobnego papieru ściernego, ponieważ lakiery wodne powodują podniesienie się włókien drzewnych. Należy też zwracać uwagę, aby nie zeszlifować powłoki lakieru. Może to być przyczyną powstawania plam po naniesieniu warstwy nawierzchniowej.
Nie bez znaczenia też jest odpowiednie przygotowanie powierzchni przed lakierowaniem oraz temperatura i wilgotność pomieszczenia, w którym lakierowane są elementy drewniane.

Innowacyjno – Wdrożeniowa Spółka z o.o. SOPUR
Ul. J. Hechlińskiego 19
85-825 Bydgoszcz

NIP PL554-023-61-86., Numer KRS: 0000139132 Sąd Rejonowy w Bydgoszczy , XII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądwego Kapitał Zakładowy w wysokości 1.086.000 w całości wpłacony.